<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3813363\x26blogName\x3dGoblin+Hometown\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://greatgreengoblin.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_BE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://greatgreengoblin.blogspot.com/\x26vt\x3d7028169329268043112', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Goblin Hometown

Time is precious, let's wast it wisely!

Goosebumbs

08 juli 2006
Gisteren was ik in Turnhout. Elk jaar doen ze daar op vrijdag tijdens de zomer de "turnhoutse vrijdagen". Dat zijn concerten die gratis zijn en die soms heel wat bekende sterren op het podium brengen.
Dit keer was het de beurt aan ex-finaliste Idols Sandrine en de eighties superster Suzanna Vega
Beide waren erg goed.

en omdat heel de grote markt bij zo'n evenement vol met volk staat is "er vroeg bijzijn" de boodschap. Ik was daar dus al veel te vroeg en besloot met een 5 tal anderen vooraan aan het podium te blijven staan. Nog geen artiest te zien en ze waren nog volop bezig met de muziekinstallaties te testen. Groot was dan ook onze verwondering toen suzanna Vega even kwam soundcheken en alzo voor 5 man en een glinneke optrad. Opvallend was de mooie stem van haar. echt al een kippevelmoment.
Toen ze na twee nummertjes de soundcheck gedaan had riep een man al enthousiast "we want more" waarop miss Vega begon te lachen en een sierlijke buiging maakte.





suzanna vega tijdens de soundcheck

Na enkele nummers van een lokale held was het de beurt aan Sandrine. In belgie heel bekend van de idool wedstrijd. Een stem als een klok en een swingende combinatie van zang en dans in een mooie verpakking. Misschien nog niet de kwaliteiten van een superster maar zeker de moeite. Met nummers als "Goosebumps" , "ass in check" en "mister jones" begon het publiek zeker in de stemming te komen. Zeker de mannen dan die wellischt goosebumps kregen toen ze haar ass checkte.
de regen gooide even roet in het eten en ik kreeg een deja vu van het concert van robbie williams dat al even nat was (zie weblog bubbly)


Sandrine in actie
Maar de hoofdact was toch Miss Vega die met haar wonderlijke stem en eenvoud iedereen deed wegdromen. "Marlena on de wall" en "My name is Luka" (later vertaald in het nederlands als : "mijn naam is haas") waren de toppers maar ook haar nieuwe cd is veelbelovend. één basgitarist en een eigen gitaar was alles wat ze nodig had om ons te laten genieten.
En de kers op de taart: helemaal op het einde bedankt ze de 6 man die zo trouw al sinds de soundcheck stonden te wachten. "this one is for you guys" zei ze toen ze mijn richting uitkeek en glimlachte. Zo voelde ik me toch nog even een vip...


Suzanna vega die een mooi liedje zingt

Klik hieronder voor een klein videofilmpje. Meer volgt later!

Back to the future

04 juli 2006
Soms denk je wel eens bij jezelf: hoe was het vroeger ?
En in mijn geval vooral als je thuiskomt. Logisch als je weet dat het huisje van de jaren dertig is en dus al een oorlog en heel wat generaties heeft doorstaan eer dat bubbly en ik er hun intrek in namen. Nu bestaat er toch wel een boek met oude foto's van arendonk zeker... en ja hoor ook ons huisje staat erin! weliswaar van een halve eeuw geleden maar tochleuk om te zien.

Toen waren er nog bomen in de straat. Je kon nog over straat lopen zonder in de verkeersongevallenstatistieken te komen. En ja je kon je nog lelijk kleden want dat was toen mode...

Aslfaltwegen waren er nog niet maar dat moest ook niet. Als je dan al een auto zag was het zo eentje die nu aleen nog in Cuba voorkomt.

Zo zie je maar. Elke foto, hoe onbelangrijk ook kan later nog eens leuk zijn om te zien.
Ik hoop maar dat ze mijn foto in 2056 zullen weten te waarderen...



onze straat vandaag...



...en onze straat in de jaren 50 (ons huis is hetgeen helemaal links van de foto)